Etkö löytänyt vastausta?

Vaikuttaako korona postilähetysten toimitukseen?


Kotimaan kirje- tai pakettilähetysten kulkuun koronavirustilanteella ei ole tällä hetkellä vaikutusta eli nämä kulkevat toistaiseksi normaalisti. Viranomaiset eivät ole asettaneet lähetysten toimittamiselle erillisiä rajoitteita.

Onko pakettiautomaatin käyttö turvallista?
Kaikki työ tehdään ohjeistusten mukaan niin, että työntekijämme eivät levitä virusta tai saa itse tartuntaa. THL:n mukaan pintojen osuus viruksen leviämisessä ei nykytiedon mukaan ole merkittävä. Pintojen kautta tarttumisen riski on olennainen lähinnä sairaalassa, missä on paljon sairaita ja oireilevia potilaita. Sekä automaatista että palvelupisteestä noudettaessa on hyvä pitää muihin ihmisiin turvallinen etäisyys ja huolehtia yleisesti hyvästä käsihygieniasta. Riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden emme suosittele asioivan automaateilla, kuten muillakaan julkisilla paikoilla.

Pidennetäänkö poikkeustilanteessa postissa olevan lähetyksen säilytysaikaa?
Tällä hetkellä toimimme normaalisti ja säilytämme lähetystä 7 päivää. Mikäli olet estynyt noutamasta lähetystä voit pyytää toisen henkilön noutamaan lähetystä. Jos lähetys on Postin pakettiautomaatissa, voit pyytää toista henkilöä noutamaan lähetyksen puolestasi antamalla hänelle saapumisilmoituksessa saamasi lokerokoodin. Mikäli lähetys on Postin omassa tai kumppanin myymälässä, voi toinen henkilö noutaa lähetyksen puolestasi saapumisilmoituksessa toimitetulla lähetystunnuksella, sekä omalla, kuvallisella henkilöllisyystodistuksellaan tai ajokortilla.

Kuljettaako Posti toimitukset kotiin normaalisti?
Kyllä, Posti toimittaa Ovelle-paketit kotiovelle tai töihin. Posti on kuitenkin niiden osalta tarkentanut toimintamallia seuraavasti:

  • Normaalista tavasta poiketen, lähetystä ei luovuteta vastaanottajalle käteen vaan Postin kuljettaja soittaa ovikelloa ja asettaa lähetyksen oven eteen. Kuljettaja odottaa muutaman metrin päässä, kunnes asiakas vastaanottaa lähetyksen.
  • Kuljettaja ei myöskään pyydä vastaanottajalta allekirjoitusta, vaan toimitus kirjataan kuljettajan toimesta Postin järjestelmään.

Jos noudan lähetyksen Postista, onko minun kuitattava lähetys, vaikka haluaisin välttää tartuntariskiä?
Puhdistamme palvelupisteiden näyttöjä tehostetusti, mutta voit myös antaa Postin henkilökunnalle luvan kuitata lähetyksen. Tällöin henkilökunnan edustaja toteaa henkilöllisyytesi ja tekee kuittauksen puolestasi muotoon Posti + myyjän etunimi ja sukunimi.

Lisätietoa Postin sivuilta: https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/korona-kysymyksia-ja-vastauksia